vrijdag 5 augustus 2016

In Julianadorp, daar gebeurd het.

Toen we 2 jaar geleden bij de visafslag waren, had er in de krant gestaan, dat Bertus de zeehond regelmatig in de buurt rond zwom. Hij kon daar makkelijk aan zijn maaltje komen. Toen wij kwamen kijken, niks geen Bertus. Het jaar daarop zijn we weer geweest, maar helaas geen Bertus.

Dit is dus onze bertus. Hij heeft best wel een lief koppie he.

Is er van de week paniek op het strand van Julianadorp aan zee, hebben mensen iemand in zee gezien, die telkens kopje onder ging. Alle alarm troepen opgeroepen, met een helicopter en reddingsboten op zoek gegaan. Maar toen er aan het einde van de dag niemand als vermist is opgegeven is het zoeken gestaakt. Waarschijnlijk is het een zeerob geweest, die af en toe kopje onder ging.

Vorige week werd er een dode zeerob gevonden en iedereen in paniek, dat zou Bertus toch niet zijn? Na onderzoek bleek dar Bertus nog leefde. Die kwam de volgende dag vrolijk langs om zijn visje op te halen, het was tenslotte vrijdag, dus een extra visje. Gelukkig want iedereen houd van Bertus. Het is ons persoonlijk nog niet gelukt om hem te spotten, misschien dit najaar.

Gelukkig niet onze Bertus, maar evengoed zielig.

Nu is er van de week weer in bruinvis gezien, binnen de sluizen, maar volgens mij, leeft een bruinvis in zout water en kunnen ze niet leven in het zoete water van het noord Holland kanaal.

Ze hebben nu een paar dagen geleden, een bruinvis gezien in het kanaal dicht bij Schoorl. Wel zielig, als hij niet tegen zoet water kan, moeten ze hem toch vangen en terug brengen naar zee? Ik kakel nu wel over een bruinvis, maar bedoel ik dat ook? Zou het geen potvis zijn?

Nu woensdag avond weer stront aan de knikker, in Julianadorp. Voor de tweede keer brand, bij onze strand opgang. Nu veel erger dan de eerste keer. Het hele strandpaviljoen tot de grond toe afgebrand en dat midden in het seizoen. En na alle waarschijnlijkheid, nog aan gestoken ook.dat we er vorig jaar waren is het andere strandpaviljoen, paal 6, die het hele jaar open is, ook tot de grond toe afgebrand, er zijn de afgelopen jaren in Julianadorp aan zee, 5 brandstichtingen geweest. Waarschijnlijk allemaal aangestoken. Wat een zieke geest moet je hebben, om zoveel gezinnen in de ellende te storten. Ik weer hoe het is en voelt, om iets waar je jaren in hebt gestoken met hart en ziel, dat in een paar uur ziet verdwijnen. En de problemen die je hebt met de verzekeringen, waar je voor ieder dubbeltje moet vechten. Ik ben er gelukkig goed uitgesprongen, maar onze groenteboer was slecht verzekerd en wilde alles uit de kast trekken om opnieuw te beginnen. Ze wilde hun klanten niet teleurstellen. Het heeft ze heel veel geld aan b.v de infrastructuur en bouwtekeningen gekost, maar we stellen onze klanten niet te leur. Maar de klanten hebben hun wel teleurgesteld. Het werd uiteindelijk, einde verhaal. Twee vreselijke hard werkende mensen, die om 5 uur begonnen met het snijden van de salades en groente, werkte door tot savonds 8 uur. Dat alles voor de klanten, maar heb je eigenlijk wel klanten? Uit eindelijk is hij in het oosten van het land bij de gemeente de onderhoud van tuinen gaan doen en zij in een verkoopster in een winkel terecht gekomen. En daar hebben ze zich dan 20 jaar voor uit de naad gewerkt. Ik vind dit heel erg triest.

Ik krijg de griebels als ik dit weer zie. Ik ben gelukkig heel goed terecht gekomen, maar hoe zal het met deze eigenaars gaan ik wens ze heel veel sterkte.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten