dinsdag 29 maart 2016

Heerlijk weer.

Sinds we thuis zijn is het weer heerlijk. Iedere middag op het zijterras, vitamine D happen. Nog niet de tijd genomen om naar beneden bij het zwembad te zitten. De planten beneden, geen lekkere winter gehad, veel te weinig regen is er geweest. Weer met het pensioen van Norbert bezig geweest, nu de spullen, die voor mij een bewijs zijn dat hij er echt gewerkt heeft, opgestuurd naar de pensioen juriste. Die schrijft uit haar naam een brief, met de gegevens die ik haar al had toegestuurd. Misschien dat ze nu gaan begrijpen dat het echt ernst is. Deze vrouw is wel iemand, want er staat Dr en Mr voor haar naam.

Vandaag naar de flat geweest om het een en ander te doen, ook belde ze van de firma, die het internet zou gaan plaatsen. Na veel gemeet en van alle hoeken de toestand bekeken, maar tot mijn spijt...... Helaas, we hadden hoop dat het via een andere satelliet wel zou lukken. Er was nog een mogelijk om op de bovenste verdieping een paal met een kleine schotel te plaatsen. Dan moeten we toestemming, van de bovenburen hebben. Het probleem is dar het een atico is, dat betekent dat ze ook hun extra kamer en een groot terras hebben. Nu hebben we toch ons oude kastje maar weer laten opwaarderen. Zonder contract dit keer, dus nu moeten we iedere maand een nieuwe kaart halen. We zijn vorig jaar 4 maanden bezig geweest om van het contract af te komen, terwijl het een contract was voor een jaar, dat al lang om was. En al die maanden maar doorbetalen. Gelukkig probleem een is opgelost.

Nu nog de TV schotel, die moet een nieuwe HD kop op de schotel hebben. Het kastje hadden we uit Nederland al mee genomen, ook voor het benedenhuis. Nu wachten op een telefoontje, dat hij hem komt plaatsen. Onze overbuurman kwam vorige week ook al in paniek, aan de deur, hij wilde Nederlands voetbal kijken, maar er was geen beeld meer. Op dit moment, tot het einde van de maand, heb je alleen nog Nederland 1,2,3 en RTL 4. Dus maar 2 nieuwe koppen besteld.

Het internet hier in huis, is zo slecht, ik heb een speeltest gedaan. Cor zegt, dit mag geen internet heten, je hebt gewoon geen internet. Het is waarschijnlijk met de satelliet, als we die hier kunnen ontvangen veel sneller. Wat we nu hebben is: Ping 67 Downloaden 0.36. Uploaden 0.22 Met het kastje wat we voor de flat hebben: Ping 62 Downloaden 4.97 en uploaden 1.89 Dat scheelt een slok op een borrel.

Nog even een foto van de huisjes, die ze in de tijd dat wij er waren, op het strand hebbeb neer gezet.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten