zondag 22 juni 2014

Zo, we gaan weer aftellen.

Ja, de dagen beginnen vandaag al weer korter te worden. Al moet de echte zomer, hier en ook in Nederland nog komen. Vandaag gaan we naar Herman, waar Willy, haar 70ste verjaardag viert.
Deze foto zegt genoeg.
 
Deze zondagmorgen begon goed, lekker wat wolken en niet te warm. Om 1 uur richting Herman, waar de hele boel was versierd met slingers. Wij hadden een komkommer in een potje gezet en daarin euro geldstukken geprikt. Zo leek het net een cactus, een enveloppe met geld is ook zo dom om te geven. Met een verjaardag maakt Willy zelf ook altijd hele leuke kadotjes. Tegen 2 uur werd het zo vreselijk warm, dat ik besloot om maar niet mee te doen met boerengolf. Het zijn 20 holes, daar ben je 2 uur mee bezig. Ze hadden mensen teveel, dus Norbert vond het beter om mij dan maar af te melden. Wat ik een goed idee vond. Nel en Hans zaten in de eerste groep en toen ze terug kwamen, was Nel totaal uitgewoond. Het was een zware strijd met dit warme weer. Norbert had met zijn groep de tweede prijs gewonnen. En de eerste prijs, Herman kon het zijn strot niet uit krijgen, onze eeuwige winnaar, PIET.
Toen alle ploegen weer terug waren, was de muziek inmiddels ook aangekomen, die hebben tot 8 uur gespeeld. De zangeres was heel erg goed, een prachtige stem, met begeleiding van 2 muziekanten. Toen was er eten 4 hele grote salades, en natuurlijk de paella. Voor de kinderen Hamburgers en ik was toen even ook maar kind. Heerlijk zo een vieze vette Hamburgers, die zich nu uiten, door hele kleine poepjes. En die stinken, het is niet normaal, Norbert is zijn bed al ingedoken, die viel haast flauw van de stank.
Er waren leuke en komische stukjes, dan krijg je als je 70 word. Tegenwoordig moet je blij zijn dat je deze mooie leeftijd bereikt. Er zijn zoveel ziektes om je heen, dan is het fijn om deze leeftijd te mogen bereiken. Dat moet je vieren, dart is dan ook gebeurd. Om 8 uur werd de muziek afgelost door een Spanjaard, die de feest vreugde nog verhoogde. Heerlijke muziek, een beetje uit onze jeugd. Ook Spaanse muziek, maar dat hebben we niet meer mee gekregen. Inmiddels was het tegen negenen, voor ons was het genoeg. Maar het feest was nog lang niet afgelopen. Thuis nog een bakkie koffie genomen en een glaasje wijn, zwemmen en naar ons mandje. Morgen gaat het ook een zware dag worden voor ons oudjes. Vanaf 5 uur naar Piet en Ria, een BB, geen B&B zoals ik eerder vermelde. En natuurlijk de voetbal, dus de kast induiken en onze oranje kleding even laten luchten. We gaan er weer voor !!!!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten