donderdag 9 oktober 2014

Feestelijke lunch

In Spanje hebben alle dorpen wel een coöperatieve, dat is een gebouw waar de oude boertjes vaak een borrel komen drinkenen en waar je vaak tussen de middag een lunch kan gebruiken. Met de wandellpoeg gaan we daar heel vaak eten.en het is daar altijd prima eten. Anya en Martin waren jarig geweest en ze vierden in hun eigen dorp daar hun verjaardag. Het was prachtig weer en buiten op het terras, in de schaduw zaten we daar heerlijk.de hele groep was compleet, alleen Rob en Hanny waren nog niet in het land. Het was een beetje mis gegaan met het hoofdgerecht, Martin had gevraagd, wat zijn de hoofdgerechten? Paella, kip, lamsvlees en vis. Oké dus Martin bestelde 35 x een lunch. Ze kwamen het voorgerecht opnemen, dat was goed, maar vroegen niet naar het hoofdgerecht. Dat doen ze dan zo wel dachten we. Maar ineens stroomden de hoofdgerechten het terras op. Tja, en toen, alles kwam door elkaar, de kip,de paella en de codero en de vis bij iedereen zetten ze een bord neer. Niet zeuren eten. Voor het gemak hadden ze overal maar 10 gerechten van gemaakt en dan nog 5 vis.

We zaten allemaal wel een beetje raar te kijken, maar het smaakte allemaal goed. Toetje en ee bakkie koffie, allemaal gezellig en leuk. We hadden de hele zomer weinig vrienden gezien, iedereen had wel wat,visite, gingen zelf op vakantie, dus genoeg om met iedereen bij te praten.

Ze hadden eerst allemaal gelopen en het was warm en dorstig weer, maar dat is daar natuurlijk op te lossen. Vroeger dronk iedereen wijn, maar als het warm is, bestellen ze eerst altijd kannen bier, die in no time zonder schuim waren.

Zo daar zitten we dan weer gezellig samen, kortom, het was een geslaagd feest. Martin en Anya bedankt.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten