zondag 11 mei 2014

Nog een week.

Over een week, krijgen we visite. Een vriendin, die ik jaren kwijt was, en terug vond op Facebook. Ze zaten in Curaçao In 1978 zijn we toen met ze viertjes op een wintersport beurs in Utrecht. Daar viel weinig te zien. Er naast was een 2de huis beurs, dus daar maar naar binnen gelopen. Overal, zo genaamd interesse in tonen, we moesten toch ons kaartje er uit halen. Geen van ons had interesse in een tweede huis in Spanje. Toen stond ergens een aanbieding, een vliegreis, eten, drinken, onderdak en nog een auto ook erbij, voor heel weinig geld. Ik was in die tijd 12 en een half jaar getrouwd, dus dachten we, gaan we doen, kan ons het schelen. Zo gezegd, zo gedaan. En toen moesten we ook interesse hebben in een tweede huis natuurlijk. Dus wij, oh wat leuk, ja,daar zien we wel wat in. Daar aangekomen, kregen we ook interesse, het was in november, ik had een stekke gevonden, dat goed lag wat de zon en de wind betreft. Bloedheet plekje in november. Het lag wat hoger op de berg, maar dat vonden we toen niet erg. Ook stond er model woning te koop ( ons huidige huis ) We hebben vreselijke gezellige dagen gehad, het kon niet op, om je te paaien natuurlijk. Er stonden toen niet meer dan 10 huizen op de berg. Op de laatste avond, een geweldig diner en de drank vloeide rijkelijk. We zaten aan tafel met Wil en Wim, toen zei Wim, we zoeken nog een stel, dat de Bistro gaat beheren en er tegen over stond al een woning klaar. Dat zoeken hoefde niet meer, binnen een uur was het zaakje rond. Nou is Marja een echt horeca dier, ze heeft ook in Zwitserland en Curaçao gezeten. Ik weet niet hoelang daarna, maar zeer snel zaten ze in de Bistro op de berg.

Nu hadden ze in Nederland net een nieuwe auto en een stacaravan gekocht, die hebben wij voor ze verkocht, zelf hadden ze er de tijd niet meer voor. Inmiddels zagen wij het ook wel zitten. Overleg met mijn boekhouder, die zegt, waarom laten bouwen als er een model woning klaar staat. Die hebben we toen gekocht en wat een mazzel. Heel veel mensen hebben in die tijd en de maanden daarna een aanbetaling gedaan. Jullie voelen hem al, heel vervelend, ze gingen failliet en de hoogste baas ging er met wat miljoentjes vandoor. Wim en Wil waren er al maanden eerder uit gestapt, die zagen wat er gebeurde en wilde hier verder niets mee te maken hebben. Marja en partner hebben in die tijd, Franco was net weg, heel veel mee gemaakt. Jammer, want als we in Spanje kwamen, was het altijd heel gezellig. Maar voor hun einde van het avontuur.

Nu komt ze volgende week na 33 jaar weer terug op de berg. Ik denk dat ze haar ogen uit kijkt. Dus daarom zijn we nu bezig, om de boel gezellig te maken. Als Marja weg is komen Nel en Hans de boel inspecteren of we wel wat doen en niet het hele jaar op onze kont zitten.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten