donderdag 13 februari 2014

Net even anders dan ik dacht.

Woensdag 12 feb. een prachtige dag om het weer te proberen om mee te wandelen.net als ieder jaar, lopen door de dal van Jalon, waar de amandelbomen in volle bloei staan. Een prachtige wandeling. Norbert liep ook mee met de groep die dit keer heel groot was, 20 man. Na de koffie op pad en direct was het klimmen. Oef,dit was een andere wandeling, een heel andere dan die ze anders lopen. Dat ging Paultje even tegen vallen. Na, echt 3 kwartier geklommen te hebben, moest ik echt de pijp aan Maarten geven. Voor iedere bocht zeiden ze, hierna word het vlak, noe mooi niet. Achteraf hoorde ik dat er nog heel lang geklommen is en dat het goed was, dat ik samen met Norbert terug ben gegaan naar Jalon. Wij hebben heerlijk, met de lekkerste koffie van Spanje, in het zonnetje gezeten. Daarna even in het dorp gewandeld, naar de bodega, wijn geproefd en een zak sinaasappels te hebben gekokocht, op naar de coöperatieve in Parcent. Dat is een bar waar de boeren hun spullen brengen en waar je goed kan eten.

Strak blauwe lucht, het werd 19 graden.

Percent is een klein echt Spaans dorp, waar veel Spanjaarden wonen. Ja dat is normaal zal je zeggen, Spanjaarden in een Spaans dorp. Maar Jalon was eens een schattig Spaans dorpje, maar is overwoekerd met vooral Engelsen en ook veel Nederlanders. Hier komen de vakantiegangers met busladingen naar toe om wijn te kopen.

Na heerlijk te hebben gegeten waren we om half 6 weer thuis en trots op mezelf dat ik weer een poging heb gedaan, om mee te wandelen.

Gelukkig waren we de laatste die kwamen eten, anders zouden de andere gasten lang op hun eten moeten wachten met een groep van 20 voor je.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten