zaterdag 22 februari 2014

Inbraak golf op de Monte Pedreguer

Het is weer eens zo ver. Het gebeurd niet zo erg veel meer, maar nu is het weer zo ver. Het waren meestal bendes uit de Oostbloklanden, die trokken dan van Valencia, rustig richting Alicante. Bij urbanisaties, keken ze eerst een tijdje rond en zochten naar huizen waar ze makkelijk konden inbreken. Alle kasten haalden ze leeg, alle kleding stoppen ze in dekbed hoezen. Dan gaan ze op een rommelmarkt staan, kramen vol, uitzoeken voor een of twee euro. Ze staan ook in Pedreguer, met een hele boel kramen, het is er zo druk, je kan er amper bij.

Daar zitten ze dan, ondertussen is hun huis leeggehaald !!!!

Op de berg zijn ze nu al 3 weken bezig. De politie komt s'avonds diversen malen hun rondje doen, ook op de doodlopende straten. Maar niet te pakken. Karin vertelde dat er bij haar in de straat 4x is ingebroken. Er is een Schots echtpaar die hier sinds kort woont en daar is twee in korte tijd, het hele huis leeg gehaald. Er is een idee wat er loos is. Er zit beneden bij het restaurant een man aan de Bar, geen geld, werk en huis. Toch heeft hij geld voor een borrel ? De inbraken gebeuren ook vaak bij mensen die beneden in het restaurant zitten te eten. Van de week zat onze overbuurman in de bar, hij komt daar vaak, dus ze kennen hem goed daar. Hij had s' middags veteld dat hij naar Alicante moest een klant ophalen. Op een gegeven moment keek ik naar buiten en zag een politieauto met blauw licht voor de deur bij de buren staan. Een kwartiertje later stonden er twee. Ik denk datzelfde zeker een uur binnen zijn geweest. We spraken hem de volgende dag, laptop, fototoestel en nog wat meer weg. Als je al die verhalen hoort, durf je de deur niet meer uit. Maar dar ebt na een paar weken wel weer weg.



2 opmerkingen:

  1. Inbraken is nooit leuk om het mee te maken. Jammer genoeg gebeurt het nog steeds over de hele wereld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer genoeg wordt het alleen maar erger volgens mij. De inbrekers snappen niet dat ze een hoop heibel op hun hals halen.

    BeantwoordenVerwijderen