zondag 10 juli 2016

Weer alarm, code geel

De zomer is nu echt op gang gekomen. Vandaag 36 graden, zolang je rustig thuis blijft onder de Naya en af en toe het zwembad inspringt is er niets aan de hand, maar kom niet richting parkeerplaats of nog erger, ga niet richting de stad, dan smelt je. We waren vanmiddag even naar het winkelcentrum, we waren blij dat we weer thuis waren.

Wat gaat het hier bij ons worden? Ik weet wel zeker, Hitte Alarm.
Gisteren zijn de jaarlijkse feesten in het dorp begonnen. Het was direct Bingo, een 28 jarige Spanjaard moest dit met zijn leven bekopen. Vorig jaar gebeurde er ook al een dodelijk ongeluk met het stieren rennen, een 44 jarige Fransman, is daarbij om het leven gekomen. Vroeger gingen we altijd naar de feeste, tot soms wel 4 uur snachts. De hele berg was een Hollands kliek. Dus met ze allen op naar het dorp, waar dan rond een uur altijd een fantastische band speelde. De dorps bewoners gaan nog altijd ieder jaar, het is ook een sociaal gebeuren. In de straten, rond de hoofdstraat, staan overal lange tafels, die vol staan met eten en drinken. Het is best jammer dat we er niet heen gaan, je komt altijd wel oude bekende tegen.
Grote groepsfoto van de patroonsfeesten 2016. Kleine foto, zelfde avond 28 jarige man overleden, zo zie je maar weer, hoe dicht vreugde en verdriet naast elkaar staan. Het is vreselijk, maar het leven gaat door. Vanavond zitten we allemaal weer aan de borrel bij Piet en Ria.

We zijn net even naar de markt geweest voor de kussen van de nieuwe stoelen en geloof me, dat was geen pretje. Bloed heet en er liep geen kip en er stond geen hond. Gauw terug en schuilen onder de naya.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten