zaterdag 9 april 2016

Verwondering

Wat me opvalt in de TV reclame, dat er voor kinderen slechte voorbeelden worden gegeven. Neem nou de reklame van KPN, daarin lopen kinderen door de straat, met een afstand bediening voor een TV, dan gaan ze bij diversen huizen langs en door het raam heen, zetten ze de TV op een ander net. Leuk hoor lachen, maar niet voor oudere mensen.

Ook Unox doet er aan mee, met een jongetje dat graag in de regen wil lopen, maar als de school uit gaat is het droog. Dan springt hij in plassen, loopt langs een natte heg, wipt een zonnescherm omhoog en krijgt de volle laag water op zijn kop. Komt hij thuis, zegt zijn moeder, ach jongen kreeg jij die regenbui over je heen. Ja zegt hij, hij liegt dus, krijgt hij van zijn moeder een extra soepballetje. Dus liegen tegen je ouders of tegen wie dan ook, daar word je voor beloond. Waarschijnlijk ben ik zeikerig, ik ben normaal niet zo, maar dit is iets wat me opvalt.

Norbert Is deze week al 2x de aanvaller van Rafa tegen gekomen. RAF ziet hem van veraf al aan komen en scheurt terug naar Norbert, gaat achter hem staan en wil aan de riem. De aanvaller loopt met een muilkorf als hij buiten is. De vrouw die de hond gaat bekijken of hij agressief is, is op dit moment ziek. Maar de eigenaresse loopt zolang hij niet getest is, met de gemuilkorfde hond. Rafa heeft er echt wel een tik van gehad en loopt lekker een straatje om, als hij het zwarte gevaar tegen komt.

We hebben op dit moment zomer, na een paar mindere dagen. Verf in huis, om buiten aan de bak gegaan. Weer dezelfde kleur ongeveer als we nu hebben. We hadden een hele mooie grijs achtige kleur, waarvan Norbert zei, grijs, nee hoor, dat meen je toch niet. We hebben 2 grote vakken op de muur gemaakt en wat denk je, we vonden het grijs alle twee geweldig. Ik ben achter de computer gaan zitten en een programma gevonden, waar je de keur van je huis mee kon veranderen, super gaaf. Alleen het huis kreeg een kleurtje, de ramen enz. niet. We hebben een foto gemaakt van de achterkant bij het zwembad. We hebben daar de palen van de naya en de omlijsting van de ramen boven. Die zijn beide een lichte Toscana kleur en dat geeft nou net het probleem, past niet met het lichte grijs. Wat wel heel mooi was, donker grijs, heel chic, maar misschien toch aan de andere kant van het huis, te grijs. Toen de kleur die we nu hebben op de foto toegepast en dat gaat het worden. Jammer ik had graag een andere kleur willen hebben, maar het is niet anders. Resultaat, geen andere kleur, alleen nu iets minder geel. Goed dat we via de computer, de kleur van het huis konden bewerken, anders hadden we waarschijnlijk voor het grijs gegaan. Dus nu kan Norbert aan de gang, gelukkig heeft hij aan schilderen geen hekel. We doen het rustig aan, het heeft geen haast.

Hier kan je heel goed zien, dat de omlijsting van de ramen en de pilaren niet passen bij een lichte grijze kleur. Het is gemaakt van Tosca steen of hoe dat ook mag heten en als je dat gaat schilderen word het er niet mooier op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten