dinsdag 8 september 2015

Wat worden we de komende week verwent.

Het gaat een onrustige week worden aan de Costa Blanca. Na een bloed hete zomer, nu de weers omslag, voor even, naar regen gister was al een dag met veel regen, Benidorm en Altea stonden blank. Auto's dreven door de straten, bij ons was het gelukkig niet zo erg, maar wel de hele dG regen, heerlijk dat geluid van water druppels in het zwembad. En het getik op het dak van de Naya. Mij straf je er niet mee. Voor dinsdag zou er in eerste instantie 105 mm. vallen, maar is nu bijstelde tot 65 mm. De tuin is ook in haar element, lekker alle stof eraf van de hete zomer. Wat stof betreft, nu we beneden zitten en boven alleen de deur van de slaapkamer open hebben staan, hoef ik maar een keer per week met een stofdoek aan de bak.
Normaal iedere dag, vergeet het wel eens, maar dan kan je je naam op de TV kast schrijven.
Aan dit soort taferelen gaat binnenkort wel een eind komen, ook hier krijgen we herfst, gelukkig niet zo als in Nederland. Misschien ook wel, want het weer is hier echt aan het veranderen. Dat heeft de afgelopen zomer wel laten zien. Of het ligt aan ons en gaan we over een paar jaar, net zo als de meeste bejaarden hier doen, de zomer naar Nederland.


We kregen vanochtend het vreselijke bericht dat Joop Oudejans, vanmorgen dood in de woonkamer is aangetroffen. Wat verschrikkelijk voor Astrid, die hem vond, en de kinderen. Dan sta je weer even met beide pootjes op de grond en zie je, dat je maar een mens van de dag bent. Een hart stilstand, hij heeft niet hoeven lijden, maar voor de omgeving is het gewoon niet te geloven, dat zoiets, zo maar kan gebeuren. Het gebeurd natuurlijk tig keer op een dag, maar nu het zo dichtbij is, komt het heel hard aan. Het was zo een fijne kerel, een schat, met een heel klein hartje. Hij deed alles voor zijn vrouwtje, als zij het maar naar haar zin had. Trouwen voor iedereen zal het hier in Spanje een groot gemis zijn. Kwam altijd langs voor een bakkie koffie en de laatste Zaanse roddels. Joop, we missen je nu al. Norbert heeft vandaag,denk ik, een half doosje paracetamol leeg gevreten en lag ook om tien uur al in zijn bed. Normaal neemt hij er een en zijn koppijn is over. Vandaag dus even niet.
Augustus 2015, Met Joop een gezellige avond bij Tongsja en Ronald

Geen opmerkingen:

Een reactie posten