zaterdag 15 augustus 2015

15 augustus 2015

Het is nog nooit zo druk in Denia geweest 100% bedbezetting. Het begon vanmorgen met een paar behoorlijke buien. Het is gelukkig lekker afgekoeld. We kunnen weer gewoon buiten zitten onder de Naya.
Lekker met een boek op het ligbed gelagen, tot het begon te plenzen. Deze dag is ook een Spaanse feestdag, iets van Marie Hemelvaart .Deze week loopt Denia ieder jaar weer vol, voor de processie op tocht, van de Moros y Christianos. Het is een processie van ongeveer 3 uur. Meestal, de tijd dat wij er nog heen gingen, was het bloed heet, dus we waren er snel klaar mee.
 
Als je dit nog nooit gezien hebt, moet je dit echt eens meemaken. Ook overdag lopen groepjes mensen muziek te maken en te dansen. Je kan over de hele hoofdstraat een klapstoel huren, tot een dag ervoor.
Dan zit je natuurlijk eerste rang en het koste een paar euro geloof ik. Het mooie vond ik altijd, dat als je bijvoorbeeld een half uur later komt, je stoeltjes zijn altijd vrij. Vorige week zaten we te eten bij El Barill, toen stond er al een file van zeker 4 km. Al die auto's moeten in de stad een parkeer plaats vinden. Het is er over en over vol. Alleen moet je Norbert heten, die knakker vind altijd heel snel een plek.
 
De kleding, zoals je hier ziet is vreselijk mooi, maar ook loei zwaar. Velen dorpen in de omgeving hebben deze processies. De eerste in ieder jaar in Alcoy, tevens de grootste en de mooiste. Nog een paar weken dan zijn de Spanjaarden weer aan het werk en de Fransen weer terug naar Frankrijk. Dan keert de rust weer voor een groot deel terug in de stad.
Dit jaar liepen er ook ganzen mee. Wat is het tegenwoordig toch makkelijk met de sociaalmedia,.
Ik heb de hele dag thuis gezeten en toch flans ik hier een verhaal met foto's, vers van de pers, in elkaar.
Dit allemaal met gepikte foto's,van vrienden die er wel waren, van Facebook.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten