zaterdag 28 september 2013

Podengo

Ben vanmorgen een tijdje bezig geweest, om het vertrouwen van een Podengo te krijgen. Nou mooi niet, zo bang als een haas. Tot op een halve meter, verder komt hij niet. Hij loopt al een maand rond op de berg. Maar ik denk dat hij van iedereen eten krijgt. Hij ziet er mager uit, maar dat hoort zo. Tja, het jacht seizoen is weer begonnen. De jagers trekken er dan op uit om konijnen te vangen. Als er een podengo niet aan zijn eisen voldoet laten ze hem achter. Zielig hoor, maar deze red zich wel. Ik heb denk ik een uur op de weg, op de grond gezeten. Hij lag ietsje verder weg. En ik maar iedere keer een stukje opschuiven. Maar het lukte niet. Een paar jaar terug heb ik alle vleeswaren die in huis waren, ook aan een podengo gevoerd. Maar toen lukte het ook niet. Misschien is de hond zo beter af, als je hem zou vangen en naar de dieren opvang zal brengen, zal hij zich dood ongelukkig voelen. Het zijn hele lieve honden, maar ze moeten hun vrijhield houden.

Hij is behoorlijk groot. De ene vind hem afschuwelijk en de ander vind hem wel wat hebben.

Vandaag een lekker lui dagje. Het is zo lekker, een beetje bewolkt, windstil en een aangename temperatuurtje, lekker zitten lezen op mijn ereader, Norbert ook. Die zat een boek te lezen van Herman Finkers. En aan Norbert te horen, was het heel erg leuk.

Norbert was gister bij de arts van de verzekering in Alicante, hij mag nog een tijdje ziek zijn. Het is natuurlijk ook geen doen, als je naar je klanten moet, dan met een luier en iedere keer verwisselen. Het kan eigenlijk natuurlijk wel, maar dit is beter. Hij werkt natuurlijk niet meer, maar de securidad moet hij wel maandelijks betalen, dat kan hij nu van zijn ziekengeld doen. Zodra het ziekengeld stopt, laat het bedrijf uitschrijven bij de kamer van koophandel. We zijn nog aan het uitzoeken, hoeveel we dan moeten betalen aan de seguridad. Daar zijn net weer wat veranderingen in gekomen, dus dat moeten we eerst op een rijtje zetten en dan kan hij stoppen. Er zit nog weinig verbetering in continentie gebeuren, dat valt allemaal best wel tegen, dat het zo lang duurt. Het is al heel fijn, dat hij zich goed voelt, dat is belangrijk.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten