vrijdag 24 mei 2013

Weer even terug in de tijd.

Dinsdag avond uit eten geweest met bergbewoners, die er 35 jaar geleden ook al op de berg zaten. De eerste tijd waren we natuurlijk pioniers o de berg. We hadden een tank op het dak, waar de waterman, met vrachtwagen, Nico, die woont hier ook nog. Met Cis en Joop gaan we iedere keer als ze er zijn een hapje eten. Nu waren Piet en Jenny er ook, dus gezellig met 6 man naar de Chinees. Norbert alleen aan de tjaptjoi, zonder rijst maar de volgende dag 4 ons erbij.je mag best een keertje buiten je boekje gaan, maar voor de operatie, willen we het een beetje streng houden.

Piet en Jenny, inmiddels over de 80.

 

Zoals jullie zien op de foto, hadden we de hele zaak weer afgehuurd. Het is echt heel triest, er zit nooit geen hond. ( misschien zitten die in de pot ) Nee het eten is altijd heel smakelijk en we zijn er nog nooit ziek van geworden. Nu met 6 personen, waren we 36 euro kwijt, ongelofelijk, zit hier een dekmantel achter?

We hebben gezellig verhalen zitten op halen, vanaf 1978 zitten we er. Op de Monte terrible, zo noemde ze in Denia onze berg, waren heel veel problemen. Eigenaar verkocht de eerste huizen, voor een drol en drie knikkers, dat moest natuurlijk wel fout gaan. Maar daar door was het een kliek ongeruste Nederlanders, ik heb voor ik kocht nog een buro in de arm genomen om de hele zaak door te lichten. Brave man kreeg ik te horen, postzegel verzamelaar. Financiele problemen waren er ook niet, hij kwam al zijn verplichtingen na. Maar ik geloof dat hij in het begin ook geen slechte bedoelingen had. Maar als je op een gegeven moment het ene gat met het andere moet dichten, krijg je problemen. Hij is ooit aan de Zwitserse grens gepakt, ik weet niet hoe dat is afgelopen.

Maar wij hebben dinsdag heerlijk oude verhalen opgehaald, wij waren toen nog heel jong. De meeste bewoners rond de 50. Het waren mooie jaren. En je zag Cis en Piet alle twee op fleuren.

Cis en Joop, die tot een paar jaar terug, nog trouw een paar keer per jaar met de bus kwamen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten